Presentació del llibre “Espoli: del museu al jutjat. Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015)”

Portada del llibre: "Espoli: del museu al jutjat Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015)"Demà divendres, 24 de febrer de 2017 a les 20,30 hores tindrà lloc a la Biblioteca Comtat de Cerdanya (C/ Claustre, 12), de Puigcerdà (Cerdanya) la presentació del llibre de Jordi Campillo i Susana Romero “Espoli: del museu al jutjat. Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015)”, publicat per Rafael Dalmau, Editor.

Jordi Campillo i Susana Romero aborden el tema de l’espoli des de diversos punts de vista. Han fet un recull exhaustiu de les notícies aparegudes a la premsa durant les últimes dècades, analitzen les lleis penals sobre el patrimoni històric, artístic i arqueològic, i exposen les dificultats a l’hora de quantificar els actes delictius comesos contra el patrimoni.

Entre els casos analitzats pels autors, figuren els de la Fundació Miró, el del Tresor de la Catedral de Tarragona, el del Beat de Liébana de la Seu d’Urgell, el de l’Arqueta de Banyoles, el del Museu Diocesà de Solsona, el del Museu d’Arqueologia de Catalunya, etc. Entre els responsables, hi trobem des d’un personatge tan famós com Erik el Belga, fins a treballadors de les institucions afectades, així com d’altres dels quals encara no s’ha pogut resoldre l’autoria.

Jordi Campillo és doctor en Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. Ha dirigit diverses excavacions arqueològiques i ha participat en  les expedicions catalanes a Oxirrinc (Minia, Egipte) i Althiburos (Tunísia). Susana Romero és fiscal en actiu. L’any  2008 va crear i va assumir la coordinació de la Fiscalia de Patrimoni Històric de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al 2009.

A l’acte intervindran Jordi Campillo, arqueòleg i coautor del llibre; Joaquim M. Puigvert, professor d’història a la Universitat de Girona, i Rafael Català i Dalmau, historiador i editor.

| Descarregueu la invitació en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.