
El proper dijous 9 de febrer començarà a Mataró el cicle de conferències coorganitzades pel Centre del Patrimoni Arqueològic i Natural (CPAN) i el Centre d’Estudis d’Arqueologia i d’Història de Mataró (CEAHM), a l’entorn del projecte de recerca quadriennal (2014-2017): “Arquitectura domèstica senyorial a la costa central de la Laietània romana. Centres urbans i territori, de la República a l’imperi”.
Aquest cicle es realitzarà a la sala polivalent del CEPAN (Masia de Can Boet, C/ Pablo Iglesias, 83 , Mataró), al costat del Clos Arqueològic de Torre Llauder, entre les 19,00 i les 20,30 hores, i està adreçat als membres del CEAHM, estudiants universitaris i públic interessat.
Programa:
9 de febrer de 2017. “L’economia i arqueologia del vi a l’època romana. Producció, comerç i consum a la Regio Laeetana entre els segles I aC i III dC”, a càrrec d’Antoni Martín (Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya).
23 de febrer de 2017. “L’arquitectura rural en època romana: vil·les i altres assentaments”, a càrrec del Dr. Víctor Revilla (Universitat de Barcelona).
30 de març de 2017. “La residència del poder a la costa central de la Laietania romana”. a càrrec de Vanessa Muñoz (directora de les excavacions de Torre Llauder)
20 d’abril de 2017. “Arqueologia de l’arquitectura domèstica romana. Tipologia i evolució a partir dels exemples urbans del nord-est de la Tarraconense”, a càrrec de la Dra. Ada Cortés (Institut Català d’Arqueologia Clàssica)
18 de maig de 2017. “La vil·la romana del Pont del Treball Digne (La Sagrera, Barcelona)”, a càrrec de Dani Alcubierre i Jordi Ardiaca (directors de l’excavació)
Entrada gratuïta.