Pàgina web de la celebració de l’Any Puig i Cadafalch

Celebració del 150è aniversari de naixement de Josep Puig i Cadafalch

El Departament de Cultura ha posat en marxa recentment una pàgina web a travès de la qual se centralitzen tots els esdeveniments, informacions i activitats que enguany se celebraran a l’entorn del 150è aniversari de naixement de Josep Puig i Cadafalch i del centenari com a president de la Mancomunitat de Catalunya. La commemoració de l’Any Puig i Cadafalch ha sorgit per una iniciativa promoguda pel Departament de Cultura i compta amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i els ajuntaments de Barcelona, Mataró i Montblanc.

Els comissaris d’aquesta commemoració són Mireia Freixa, catedràtica del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, i Eduard Riu-Barrera, arqueòleg i historiador del Servei del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.

Puig i Cadafalch és una de les figures destacades de Catalunya com a arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l’art de projecció internacional, a més de polític durant el període 1917-1922 com a president de la Mancomunitat.

El seu llegat abasta, des de les nombroses edificacions a Barcelona i el Maresme, restauracions com la de la Seu d’Ègara, el conjunt monumental de les esglèsies de Terrassa, o l’impuls a les excavacions arqueològiques d’Empúries, fins als estudis de prestigi internacional en història de l’art i les classes a Barcelona, París i Harvard, entre d’altres.

Amb la primera xerrada de 2017, realitzada el passat 11 de gener “Seixanta anys d’arqueologia i arquitectura romana en les empreses de Josep Puig i Cadafalch (1890-1950)”, a càrrec d’Eduard Riu-Barrera, la Tribuna d’Arqueologia s’ha volgut sumar als actes d’aquesta celebració.

Accediu a la pàgina web clicant a aquest enllaç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.