Jornada de Portes obertes al Conjunt monumental de Centcelles

Cúpula de la vil·la romana de Centcelles (Constantí, Tarragonès)
Cúpula de la vil·la romana de Centcelles. Fotografia: MNAT

Demà divendres 20 de gener, amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Sebastià (Festa Major d’Hivern de Constantí), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona organitza unes Jornades de Portes Obertes al Conjunt monumental de Centcelles (Afores, s/núm. Constantí), que es podrà visitar de manera gratuïta de 10,00 a 14,00 hores.

La vil·la romana de Centcelles és una obra mestra de l’art paleocristià. En una de les seves estances, conservada en la seva totalitat, es pot contemplar el mosaic de cúpula de temàtica cristiana més antic del món romà, datat al segle IV dC.

Dintre de la visita es pot veure l’audiovisual “Descobrir Centcelles”, una proposta d’apropament al monument, que vol facilitar el coneixement d’aquest important conjunt, inclòs des de l’any 2000 en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Servei d’informació del MNAT:  977 25 15 15 / 977 52 33 74

2 respostes a “Jornada de Portes obertes al Conjunt monumental de Centcelles

  1. Només volia felicitar-vos pel blog. Pels amants de la història antiga és perfecte per conèixer el patrimoni material del que disposem, us animo a seguir així!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.