Conferència: “Complejidad social y ganadería: datos isotópicos y arqueozoológicos del primer milenio aC hasta época romana en el Mediterráneo Occidental”

Cartell de la conferència: “Complejidad social y ganadería: datos isotópicos y arqueozoológicos del primer milenio aC hasta época romana en el Mediterráneo Occidental”Demà dimarts 20 de desembre a les12,30 hores está programada a la Institució Milà i Fontanals-CSIC la conferència: “Complejidad social y ganadería:datos isotópicos y arqueozoológicos del primer milenio aC hasta época romana en el Mediterráneo Occidental”, que impartirà Sílvia Valenzuela-Lamas, Department of Archaeology, University of Sheffiels (UK), dintre dels Seminaris del Grup de Recerca “Arqueologia de les dinàmiques socials”, del CSIC-IMF.

Durant el 1r mil·lenni aC, el Mediterrani occidental va ser testimoni del desenvolupament de la urbanització i de les societats complexes amb un alt component territorial. Després la conquesta romana es va produir un nivell encara més alt d’especialització, complexitat i centralització del poder. La ramaderia reflecteix les decisions humanes pel que fa a la gestió dels recursos. A traves de les anàlisis isotòpiques de l’esmalt dental (estronci), és possible inferir el grau de mobilitat de les poblacions i analitzar com això configura les pràctiques ramaderes.

Aquest Seminari presenta els canvis en la ramaderia que es van produir durant el 1r mil·leni aC en el Mediterrani occidental, a la llum de les dades isotòpiques i arqueozoològiques, i amb especial incidència en els actuals territoris de Tunísia, Catalunya i Sud de Portugal. Els resultats es debatran en relació al procés de complexitat social que va succeir en aquests territoris en aquest marc temporal.

Lloc: Aula 2 . Institució Milà i Fontanals-CSIC, C/ Egipcíaques, 15, Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s