Conferència: “Noves tècniques i patrimoni: reproduccions en 3D del fons d’arqueologia del Museu de les Terres de l’Ebre”

Imatge de la conferència-presentació " Noves tècniques i patrimoni: reproduccions en 3D del fons d’arqueologia del Museu de les Terres de l’Ebre"El proper dijous 15 de desembre tindrà lloc a les 19,30 hores, a la sala d’actes Museu de les Terres de l’Ebre, la conferència: “Noves tècniques i patrimoni: reproduccions en 3D del fons d’arqueologia del Museu de les Terres de l’Ebre” a càrrec de Daniel Mansilla i Josep Sabaté (4Datum), un acte organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta) i 4Datum.

Durant la xerrada s’exposaran les oportunitats que ofereixen noves tècniques de fotogrametria digital automatitzada (Structure from Motion-Multi View Stereo: SfM-MVS) com a eina per a la realització de projectes de documentació i registre del patrimoni arqueològic.

La fotogrametria digital automatitzada (SfM-MVS) és una tècnica que permet l’extracció d’informació tridimensional a partir de col·leccions de fotografies convencionals captades en estructura de moviment. Per abordar un projecte fotogramètric cal fer una adequada planificació de l’adquisició de les col·leccions de les fotografies. En la sessió s’explicaran algunes formes d’adquirir les fotografies mitjançant diferents plataformes, així com el posterior tractament fins l’obtenció del model fotogramètric final.

També s’exposarà el projecte de virtualització 3D de part del fons museístic del Museu de les Terres de l’Ebre, concretament un conjunt de 40 peces de diferents tipologies i èpoques. Aquest conjunt de peces arqueològiques són una mostra d’algunes de les peces més emblemàtiques de la col·lecció d’arqueologia i gaire bé totes elles es poden veure a l’exposició permanent. Les peces han estat escollides en funció dels paràmetres i limitacions tècniques fotogramètriques i de la seva representativitat arqueològica, històrica i patrimonial en relació a les diferents èpoques representades (prehistòria, protohistòria i edat mitjana) i al territori de les Terres de l’Ebre. Principalment són objectes ceràmics, encara que també hi ha objectes en metall i en os, que representen la vida quotidiana, la religiositat, les industries i la tècnica, el comerç, els elements constructius, etc. de les comunitats assentades a les nostres terres entre el IV mil·lenni aC i el segle XV.

| Descarregueu-ne la invitació |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.