Acte del dipòsit definitiu de la Icnita de Puigventós, d’Olesa de Montserrat

Hiporelleu de l'emprempta del peu de rèptil trobat a Puigventòs
Hiporelleu de l’emprempta del peu de rèptil trobat a Puigventòs. Fotografia: Albert Vidal

El proper dimarts dia 13 de desembre a les 12,30 hores tindrà lloc l’acte de cessió en dipòsit definitiu de la resta paleontològica Icnita de Puigventós (Olesa de Montserrat, Baix Llobregat) a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, que se celebrarà a les dependències de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, al Palau Moja (C/ Portaferrissa, 1-3, de Barcelona).

Es tracta d’una resta fòssil de preservació excepcional, consisteix en una peça de roca de 16 x 10 cm que conté el motllo d’una icnita o petjada de peu de la icnoespècie Isochirotherium, corresponent a rèptils antecessors dels dinosaures i cocodrílids que conserva impressions de les urpes i de la pell. L’edat és Anisià superior – Ladinià inferior, Triàsic mitjà fàcies Muschelkalk mitjà, 241 a 239 milions d’anys.

La troballa va ser feta per la sra. Belen Muñoz el dia 7 d’abril de 2016 en el curs d’una activitat de muntanya. Va ser comunicada al Sr. Joan Soler, a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i a l’Ajuntament a on es va lliurar en primer lloc, i finalment al Servei d’Arqueologia i Paleontologia (SAP) del Departament de Cultura, que rebé la icnita en un acte a l’Ajuntament el proppassat 22 d’abril.

Aquesta troballa ha tingut un ampli ressò mediàtic: TV3, La Vanguardia, El Periódico, Ara, Diari de Girona, National Geographic i Sàpiens entre d’altres.

Una resposta a “Acte del dipòsit definitiu de la Icnita de Puigventós, d’Olesa de Montserrat

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.