Activitats a l’entorn del sireni de Santa Maria de Miralles: Exposició i Jornada d’Història Natural, a Igualada

El proper dijous 17 de novembre a les 19,30 hores s’inaugurarà al Museu de la Pell d’Igualada l’exposició: “Un mamífer aquàtic de 45 milions d’anys: El sireni de Santa Maria de Miralles”, que romandrà oberta al públic fins el 8 de gener de 2017. El dissabte 19 de novembre se celebrarà, a Adoberia Bella d’Igualada, de 10,00 a 14,00 h, la Jornada d’història Natural: “El sireni de Santa Maria de Miralles i els altres prototeris de Catalunya”. Les activitats han estat organitzades per l’Ajuntament d’Igualada, el Museu de la Pell, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

El Museu de la Pell ha incorporat a la seva col·lecció les restes d’un exemplar de sireni trobat en una excavació paleontològica realitzada al jaciment dels Compassos, a Santa Maria de Miralles (Anoia) pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada-CECI. Aquest gran mamífer herbívor va viure en les aigües tropicals que negaven l’actual Anoia fa 45 milions d’anys.

A la Jornada d’història Natural del dia 19, que es planteja a l’entorn de la qüestió: “Què és un sireni? Quants sirenis més hi ha a Catalunya?” es vol donar a conèixer aquest mamífer marí de l’Eocè, del qual s’han trobat restes en llocs com l’Anoia, Montserrat o Osona.

| Per descarregueu el targetó amb el programa de les activitats cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.