IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Cartell IV JACC

El passat dimarts 4 d’octubre va tenir lloc al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona la roda de premsa per presentar als mitjans de comunicació la 4a edició de les Jornades d’Arqueologia  de la Catalunya Central que, com ja us havíem anunciat se celebraran els dies 14 i 15 d’octubre de 2016 a Solsona. La tria d’aquest municipi és un reconeixement a la feina feta durant aquest darrers anys pel Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, El Grup de Prehistòria del Solsonès (GPS), el Centre d’Estudis Lacetans (CEL) i el Servei d’Arqueologia Municipal de l’Ajuntament de Solsona (SAMAS), com a entitats vertebradores de la investigació, preservació i  difusió arqueològica al Solsonès.

El tema monogràfic de l’aquestes IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central se centra en la recerca arqueològica duta terme durant els darrers anys a l’entorn del Prepirineu Central Català i ocuparà la primera jornada del divendres 14. El dia 15 es presentaran les comunicacions de les intervencions arqueològiques més rellevants dins del període 2014-2015 portades a terme a les comarques de la Catalunya Central. Finalment, a la tarda, s’ha programat una visita guiada per part de l’equip de la Secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans als jaciments arqueològics del Poblat de Castellvell i Sant Esteve d’Olius. Hi haurà també, durant els dos dies, l’oportunitat de conèixer el nucli antic de Solsona: el pou de gel, la Casa Morató, la Catedral, el Palau Episcopal, etc.

Com a novetat d’aquesta edició s’ha volgut donar l’oportunitat als investigadors de presentar, mitjançant pòsters, els resultats d’altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central, fets recentment o en curs, més enllà del treball de camp subjecte a una autorització arqueològica: anàlisi materials, treballs pluridisciplinaris, estudis de territori, recerca experimental , etc).

Totes les Ponències, Comunicacions, Pòster i  els Resums de la resta d’intervencions, seran publicades en les actes corresponents que, com en les edicions anteriors, seran penjades al repositori CALAIX del Departament de Cultura.

| Per a més informació descarregueu el tríptic de les jornades en pdf |
| Nota de premsa en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.