Conferència: “Arqueobotànica del vi i de la vinya” al MAC – Barcelona

conferencia-r-buixoEl proper dimecres 5 d’octubre a les 19,00h tindrà lloc al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona la conferència: “Arqueobotànica del vi i de la vinya”, a càrrec del Dr. Ramón Buxó. La xerrada forma part de les activitats programades a l’entorn de l’exposició “El vi grec. De l’antiguitat als cellers catalans actuals”.

La vinya és indígena a la mediterrània occidental i existeix una llarga tradició de la seva recol·lecció com a fruit. Però només en la segona meitat de l’edat del ferro, més concretament a partir dels segles VIè i Vè aC, les evidencies arqueològiques de l’augment de restes de pinyols de raïm en els jaciments, en demostren el consum i la pràctica regular del conreu de la vinya.

Queden encara moltes qüestions obertes en relació a l’origen del conreu de la vinya, però la cronologia de les descobertes, i una tradició històrica ben ancorada han portat els investigadors a atribuir aquesta innovació a les influències colonials mediterrànies, fenícies al sud i gregues al nord de la península ibèrica.

Es recomana inscripció prèvia a: macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934232149

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s