Exposició. “Fang i foc per viure. L’ús històric de la ceràmica a Sant Cugat a través de la vaixella i l’arquitectura”, al Museu del Monestir de Sant Cugat del Vallès

fang_i_focDes del dijous 15 de setembre fins el 20 de novembre de 2016 es pot visitar al Museu del Monestir de Sant Cugat del Vallès (Plaça de l’Om, 1) l’exposició. “Fang i foc per viure. L’ús històric de la ceràmica a Sant Cugat a través de la vaixella i l’arquitectura”.

Des que fa 8.000 anys l’home va descobrir que mitjançant la cocció a altes temperatures el fang es comença a transformar en ceràmica, aquesta ha pres part de diferents àmbits de la vida humana. Aquesta mostra ofereix un recorregut històric per l’ús de la ceràmica a Sant Cugat, des de les primeres peces neolítiques fins les darreres produccions artesanals d’inicis del segle XX. Se centra en dos línies que demostren fins a quin punt la tecnologia i els objectes ceràmics van ser imprescindibles per al dia a dia i el desenvolupament de les societats del passat. Per una banda la vaixella de cuina, taula i transport, així com altres petits objectes, atuells que entraven a casa o hi feien arribar productes llunyans. Per altra banda, els elements emprats en l’arquitectura, tant els que configuren l’estructura de les edificacions i les solucions d’aixopluc, confort i economia, com la decoració ceràmica aplicada.

Aquesta exposició s’emmarca en les 9es jornades de Patrimoni Viu, que enguany se sumen al 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica amb el programa Ceràmica. Art i vida.

Al voltant de l’exposició s’han organitzat un seguit d’activitats gratuïtes: taula rodona, conferències i itineraris:
Visites guiades a l’exposició: Diumenges 16, 23 i 30 d’octubre i 20 de novembre, a les 12,00 h, a càrrec del Servei d’Educació dels Museus de Sant Cugat.
Informació i reserves: 936759951

|Descarregueu el díptic amb el programa de l’exposició i les activitats |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.