Celebració del “Dia d’Ulisses” a Premià de Dalt

Plat d'Ulisses, o plat de Circe
Plat d’Ulisses o plat de Circe

El proper dissabte dia 17 de setembre se celebrarà a Premià de Dalt (Maresme) el “Dia d’Ulisses”, una jornada amb diverses activitats, organitzada per l’Ajuntament a l’entorn de l’anomenat  “Plat d’Ulisses” (Plat de Circe) a l’entorn del qual s’ha organitzat aquesta jornada. Els actes començaran a les 11,00 hores amb la conferència: “Escenes de l’Odissea d’Homer a Premià de Dalt”, a càrrec de la Dra. Isabel Rodà, de l’ICAC.

El “Plat d’Ulisses” o Plat de Circe és una peça recuperada l’any 1999 en una intervenció realitzada a la finca de Ca Verboom de Premià de Dalt. És un plat de terra sigillata africana C de la forma Salomonson A/Hayes 53a, datable entre la 2a meitat del segle IV i la 1ª del segle V dC, que presenta una singular decoració sobre escenes de l’Odissea, una dels quals fa referència específicament a la bruixa Circe.

| Descarregueu el programa sencer de la Jornada |
| Per a més informació sobre el plat d’Ulisses cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.