Avui al vespre s’inaugura l’exposició “Megalitisme a Catalunya. Quan les pedres parlen” al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

cartell_SolsonaAvui divendres 2 de setembre a les 20,00 hores s’inaugura al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona l’exposició “Megalitisme a Catalunya. Quan les pedres parlen”, que romandrà oberta fins al proper 16 d’octubre.

L’exposició és una producció del grup de recerca DidPatri, del Departament de Didàctica de la Història de la Universitat de Barcelona,  amb el comissariat del Dr. Josep Tarrús i el suport de l’empresa de museografia Molècula. Va ser inaugurada el febrer de 2016 al Museu Arqueològic de Catalunya de Barcelona, i des d’aleshores està en itinerància arreu del país.

Els megàlits són un dels elements patrimonials més abundants a la comarca del Solsonès i un dels més singulars del nostre passat. Aquestes restes arqueològiques les trobem repartides arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interès dels primers historiadors i arqueòlegs. Però, perquè trobem megàlits arreu del territori? Per a què servien?  Qui i com els construïen? On els podem trobar?… Totes aquestes preguntes i més busquen respostes en l’exposició itinerant “Quan les pedres ens parlen. Megalitisme a Catalunya“.

La mostra compta amb diversos plafons explicatius, així com diverses maquetes didàctiques, la reproducció d’una estàtua-menhir i diferents vídeos on els màxims experts en el tema ens aporten la seva visó d’aquest fenomen.

Enguany, els dies 14 i 15 d’octubre, el Museu D. i C. de Solsona acollirà les IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, organitzades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest ha estat el motiu principal pel qual el museu va decidir portar aquesta exposició a Solsona.

| Descarregueu la invitació en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.