Finalitza el 70è Curs d’Arqueologia d’Empúries amb singulars troballes

Les excavacions dutes a terme durant el 70è Curs d’Arqueologia d’Empúries, que han posat al descobert diverses estructures de la fase d’ocupació més antiga de la ciutat romana, han permès recuperar singulars troballes: un tresoret amb 200 denaris de plata i una vintena d’àmfores vinàries, juntament amb un simpulum de bronze que servia per extreure’n el vi.

Realitzada amb els alumnes del curs d’arqueologia que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries, a l’excavació s’han descobert diferents espais d’una casa o domus d’època romana baixrepublicana, que havia ocupat el sector meridional d’aquesta ínsula en el segle I aC. Anteriorment ja s’havien excavat les restes d’algunes de les estances privades, entorn a un atri, amb paviments decorats, així com també un espai de cuina i de servei. Enguany s’ha finalitzat l’excavació d’un àmbit utilitzat com a celler, on s’han recuperat les restes d’una vintena d’àmfores de vi, majoritàriament de procedència itàlica, que s’hi trobaven  emmagatzemades, juntament amb una llossa o simpulum de bronze que servia per extreure’n el vi.

La troballa més significativa d’aquesta campanya ha estat un tresoret de 200 denaris romans de plata dins d’un vas ceràmic en forma d’amforeta, que es va trobar amagat dins d’un petit clot a terra, per sota d’un dels locals situats al sud-oest de l’ínsula. Pel context en què es varen trobar, és plausible que el moment cronològic en què va produir la seva ocultació va ser el s. I aC. Aquest conjunt numismàtic, que es troba en molt bon estat de conservació, és el més nombrós que s’ha trobat fins ara a la ciutat romana d’Empúries.

|Per a més informació descarregueu la nota de premsa en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.