IV Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Cartell IV JACCLes Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, que arriben a la seva quarta edició, se celebraran al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona els dies 14 i 15 d’octubre de 2016. Les jornades van nàixer amb l’objectiu de continuar impulsant el projecte de difusió de la recerca arqueològica en el territori, iniciat el 2010 des dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura. Les inscripcions ja es poden formalitzar mitjançant la pàgina web de Museu Comarcal i Diocesà de Solsona.

Enguany aquestes jornades se celebraran a Solsona, en reconeixement de la feina feta durant aquest darrers anys pel Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, El Grup de Prehistòria del Solsonès (GPS), el Centre d’Estudis Lacetans (CEL) i el Servei d’Arqueologia Municipal de l’Ajuntament de Solsona (SAMAS), com a entitats vertebradores de la investigació, preservació i  difusió arqueològica al Solsonès.

En aquesta ocasió, el tema monogràfic de les Jornades, que es tractarà durant el divendres 14, se centra en la recerca arqueològica duta terme durant els darrers anys a l’entorn del Prepirineu Central Català. Es preveuen tres ponències i algunes comunicacions que abasten des de la prehistòria fins a l’època medieval-moderna.

El dia 15 es presentaran les comunicacions de les intervencions arqueològiques més rellevants dins del període 2014-2015 portades a terme a les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès. Finalment, a la tarda, s’ha programat una visita guiada per part de l’equip de la Secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans als jaciments arqueològics del Poblat de Castellvell i Sant Esteve d’Olius. Hi haurà també, durant els dos dies, l’oportunitat de conèixer el nucli antic de Solsona: el pou de gel, la Casa Morató, la Catedral, el Palau Episcopal, etc.

Com a novetat d’aquesta edició es vol donar l’oportunitat als investigadors de presentar, mitjançant pòsters, els resultats d’altres treballs o estudis arqueològics de la Catalunya Central, fets recentment o en curs, més enllà del que seria el treball de camp subjecte a una autorització arqueològica (anàlisi materials, treballs pluridisciplinaris, estudis de territori, recerca experimental , etc.).

Qui estigui interessat en participar cal que faci arribar una proposta concreta (títol i petit resum) a l’adreça  stc.jornades.arqueologia@gencat.cat  per tal de poder-ne fer una primera valoració. Un cop acceptada  se’ls farà arribar quines han de ser les característiques tècniques, tipus de suport i dimensions del pòster que haurà de ser presentat abans del 30 de setembre de 2016.

Totes les Ponències, Comunicacions, Pòster i  els Resums de la resta d’intervencions, seran publicades en les ACTES corresponents, les quals com en les altres edicions seran penjades al repositori CALAIX del Departament de Cultura.

| Descarregueu el tríptic de les jornades en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.