70è Curs d’Arqueologia d’Empúries 2016. Comerç i produccions ceràmiques d’època baix-republicana (S. II-I AC) 

curs 70è Curs Arqueologia EmpúriesEntre els dies 3 i 23 de juliol de 2016 se celebrarà la 70a edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries, que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries. El tema monogràfic que constituirà el fil conductor del curs d’aquest any és: “Comerç i produccions ceràmiques d’època baix-republicana (s. II-I aC)”.

La intervenció arqueològica se centrarà en la ciutat romana on s’excavaran diversos sectors de l’insula 30; més concretament a l’espai corresponent a diferents locals o tabernae situats a la meitat meridional d’aquest bloc urbà. En aquesta edició del curs, es vol incidir especialment en les evidències relacionades amb l’ocupació precedent d’aquest sector de la ciutat durant l’etapa baixrepublicana, previ a la transformació de l’ínsula durant l’època augustal.

Les darreres intervencions realitzades a la Ciutat Romana i a l’entorn més proper han permès recuperar noves evidències arqueològiques de gran interès per caracteritzar la primera etapa de la presència romana a Empúries. A través dels conjunts ceràmics recuperats en l’excavació i de les sessions teòriques contemplades en el programa del curs, es proposa una aproximació a aquest nou horitzó històric en el que els canvis i la intensificació del comerç es tradueixen en la arribada de noves produccions ceràmiques i d’altres productes d’intercanvi.

Els dissabtes 9 i 16 de juliol es realitzaran visites a altres jaciments arqueològics i museus: el poblat ibèric d’Ullastret i les ciutats de Girona i Narbona).

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.