Exposició temporal: “Una mar de vinyes. Nunc est bibendum”, al MAC-Empúries

nunc est bibendumDes del 17 de juny fins al proper 11 de setembre de 2016 es pot visitar al Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries l’exposició temporal: “Una mar de vinyes. Nunc est bibendum (és hora de beure)”, comissariada per Joaquin Tremoleda.

La producció i el consum de vi a Empúries i a l’Empordà s’introdueix a l’època de les colonitzacions i durant l’època grega es va consolidar com un element de prestigi i un mitjà de relació social. Però no va ser fins l’època romana que aquest territori va passar de ser àrea consumidora a una terra d’inversió per desenvolupar una vinya especulativa destinada a produir un excedent de vi per al comerç, sovint fins a territoris molt allunyats.

L’exposició explica de manera molt gràfica el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya en època romana. També dóna a conèixer aspectes molt diversos de la seva producció a l’antiguitat, des de les tècniques de conreu, passant pel procés de vinificació, fins a la seva comercialització i consum final del vi; en un territori que avui dia segueix produint vi i té una llarga tradició vitícola.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.