I Curs Pràctic d’Arqueologia Cristiana i Visigoda a Riba-roja de Túria

díptic Riba-rojaDel 31 de juliol al 19 d’agost es desenvoluparà el I Curs Pràctic d’Arqueologia Cristiana i Visigoda, organitzat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i l’ICAC, adreçat a estudiants d’Arqueologia, que consistirà en una excavació al jaciment de València “la Vella” de Riba-roja de Túria, a la comarca del Camp de Túria (València). El termini d’inscripció estarà obert fins el dia 24 de juny.

El curs pretén apropar els participants a la metodologia bàsica d’excavació i d’anàlisi arqueològica. El  programa diàriament combinarà el treball de camp al jaciment amb el tractament dels resultats, a part d’un seguit d’activitats teòriques i visites a jaciments de l’entorn. Es tracta d’una activitat formativa orientada a l’arqueologia tardoantiga.

València “la Vella” és un jaciment d’època visigoda del municipi de Riba-roja de Túria, a 16 km de València. És un enclavament emmurallat dalt d’un turó, amb una ubicació espectacular sobre el riu Túria, a uns 2 km del palau de Pla de Nadal i dins del Parc  Natural  del riu Túria. Constitueix un recinte fortificat d’unes 4,5 ha on s’han fet escasses intervencions arqueològiques. Un indret gairebé inèdit i fonamental per comprendre la transformació del territori  de Valentia entre el  període visigot i musulmà.

| Per a més informació descarregueu el díptic informatiu en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.