IX Curs de Paleopatologia: Osteobiografia infantil

Microsoft PowerPoint - PosterBesora-2016Del 21 al 24 de juliol de 2016 se celebrarà a Santa Maria de Besora (Osona) la 9a edició del Curs de Paleopatologia, que enguany se centrarà en la Osteobiografia infantil, i està organitzat el GROB – Grup de Recerca en Osteobiografia, en col·laboració amb l’Hospital Universitari del Sagrat Cor de Barcelona i l’empresa Atics SL.

En aquesta edició el curs s’enfoca en la Paleopatologia infantil un tema poc  tractat en els textos paleopatològics i que significa un gran repte a nivell de diagnòstic. Es dóna també continuïtat amb la tipologia de curs iniciada en les edicions anteriors, i es dedicarà una part a l’excavació de les restes humanes que s’utilitzen durant el curs. Això proveirà als alumnes de certa experiència en el camp, a la vegada que aporta una gran informació  sobre les restes que els estudiants poden apreciar en les anàlisis de laboratori (tipus de terreny-conservació, relació amb altres restes, possibles efectes tafonòmics, etc).

El lloc escollit en aquesta ocasió per realitzar l’excavació és el Castell de Besora. El seu aïllament respecte a un nucli urbà i l’elevada utilització en èpoques històriques ofereix unes condicions idònies pel treball de camp.

Lloc: Castell de Santa Maria de Besora i Poliesportiu de Santa Maria de Besora

|Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.