Dia Internacional dels Museus 2016: “Museus i Paisatges Culturals”

DIM2016El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra tradicionalment cada 18 de maig des de l’any 1977, a iniciativa del Comitè Internacional dels Museus-ICOM, i té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Enguany se celebra la 38a edició del Dia Internacional dels Museus, que estarà dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals. Aquest serà també el tema de la Conferència General de l’ICOM, que tindrà lloc a Milà del 3 al 9 de juliol de 2016.

L’objetiu del DIM és sensibilitzar els públics sobre el fet que els museus són un mitjà important pels intercanvis culturals, l’enriquiment de cultures, l’avenç del mutu enteniment, la cooperació y la pau entre els pobles.

Amb ocasió del DIM, la majoria dels equipaments museístics i espais arqueològics museïtzats catalans organitzen una gran quantitat d’activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data, ja sigui en forma d’esdeveniments puntuals com programacions que poden durar tota una jornada o varis dies.

La Nit dels Museus

Un dels esdeveniments més populars del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països. En aquesta edició, la Nit dels Museus se celebra el proper dissabte 21 de maig, durant la qual gran nombre de museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d’activitats.

| Podeu consultar la informació i les activitats organitzades a Catalunya amb motiu del DIM 2016 clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.