Inauguració de l’exposició: “La fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber”

Vilars d'ArbecaEl proper dijous 19 de maig a les 19,30 hores s’inaugurarà al Museu de Lleida  (C/ de Sant Crist, 1) l’exposició: “La fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món iber”, que ha estat organitzada conjuntament pel Museu de Lleida, la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida, i es podrà visitar fins al 31 de juliol de 2016.

La mostra abasta més de trenta anys dels treballs d’arqueologia, recerca i recuperació patrimonial que s’han dut a terme a la fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca, des del seu descobriment (1974) i l’inici de les excavacions (1985) fins a l’actualitat.

La Fortalesa és una construcció única en el món ibèric català i europeu. Es va fundar com a poblat fortificat cap al 775 ane, i esdevingué un centre de poder del territori al llarg de 500 anys d’història. Va ser un poble d’agricultors i ramaders, però també de guerrers i, cap als segles VI i V, els seus descendents ja eren culturalment ibers, integrants del poble ilerget.

| Per a més informació cliqueu aquí |
| Descarregueu la invitació en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.