Tretzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona

XIII JORNADESEls propers dies 10 i 11 de juny se celebraran a Banyoles les XIII Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona, organitzades pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Banyoles i els Museu de Banyoles, amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Les Jornades, des del seu inici l’any olímpic a Sant Feliu de Guíxols, han tingut voluntat de moure’s, de ser present en diverses viles del nostre país i aquesta voluntat ha permès que, fins ara, s’hagin celebrat una bona part de les comarques gironines i, de vegades, més d’un cop. Deixant de banda la Cerdanya, que esdevé un objectiu i que caldrà preparar tal com es va fer a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, l’any 2002, quedava el buit sorprenent del Pla de l’Estany, lloc que conserva alguns dels jaciments arqueològics més emblemàtics del nostre país en alguns dels quals s’hi treballa des de fa molts lustres: el conjunt de l’Arbreda, com a símbol de les prestigioses coves de Serinyà, la Draga, a la vila de l’Estany, un dels jaciments estrella del neolític europeu i Vilauba, referent en el coneixement de l’explotació del camp a època romana.

Enguany, les Tretzenes Jornades se celebraran a les dependències modernes i ben preparades del Museu Darder de Banyoles, un marc excel·lent per revisar a fons l’estat de la qüestió de l’activitat arqueològica i paleontològica desenvolupada a les comarques gironines durant el bienni 2014 i 2015.

Com sempre, convé recordar que l’èxit d’aquesta iniciativa és obra de tots i que el dia i mig que durarà aplec serà un espai per a la retrobada, per saber més coses i, tot aprofitant l’avinentesa, poder conèixer més de prop algunes novetats lligades al món de l’arqueologia i del patrimoni banyolins.

Lloc: Sala d’actes del Museu Darder de Banyoles (Plaça dels Estudis, 2)
| Descarregueu el tríptic en pdf |

Una resposta a “Tretzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.