Conferència: “Economia i Arqueologia del vi a l’època romana”

Conferencia_ToniEl proper divendres 6 de maig a les 20,00 hores, tindrà lloc al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt la conferència: “Economia i Arqueologia del vi a l’època romana. Producció, comerç i consum a la regió Laietana entre els segles I aC i III dC”, a càrrec d’Antoni Martín, arqueòleg del Servei d’Arqueologia i Paleontologia. La xerrada s’emmarca en els actes del Festival Laietania 2016.

L’estudi de la viticultura antiga i l’arqueologia del vi en l’època romana en general, te múltiples camps d’investigació i especialització amb enormes possibilitats per a la recerca, la difusió i la divulgació científica. En aquesta conferència s’intentaran explicar mitjançant un llenguatge assequible, les noves línees d’estudi que s’estan desenvolupant, per tal de conèixer els diferents factors i els agents que intervenen en la configuració d’aquest sistema econòmic. La viticultura intensiva durant l’època romana al nord-est peninsular i concretament a la denominada regio Laeetana, va ésser un fenomen de gran abast i una gran repercussió. Fet que, tanmateix, va suposar una autèntica revolució sociocultural per a aquest territori en tots els àmbits i en tots els ordres, entre les segles I aC i III dC.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.