Conferència: “Els amulets de la necròpolis jueva de les Roquetes”, al Museu Comarcal de l’Urgell

collaret necrop
Denes de collaret trobades al cementiri medieval jueu de Tàrrega. Fotografia: Museu Comarcal d’Urgell-Tàrrega.

El proper dijous 5 de maig a les 20,30 està programada al Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11, Tàrrega), la conferència: “Els amulets de la necròpolis jueva de les Roquetes”, a càrrec de de Mònica Oliva, doctora per la UAB, i Anna Colet, directora de l’excavació de les Roquetes i tècnica del Museu Comarcal de l’Urgell. La xerrada s’emmarca en el cicle de conferències 2016 “Tragèdia al Call. Tàrrega 1348”.

La temàtica d’aquesta conferència se centra en les creences i supersticions dels jueus de Tàrrega. A partir dels collarets i de la parella de braçalets documentats a l’excavació arqueològica del cementiri medieval jueu targarí i del material de què estan fets, s’ofereix una visió del què la societat medieval utilitzava per intentar mantenir la malaltia allunyada. Es parlarà en detall de les troballes de la necròpolis medieval hebrea de la vila: el material de què estan fets, la forma que tenen i els paral·lels d’aquestes peces.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.