II Seminari d’Estudi de Ceràmica a la Prehistòria (SeCeP). Vasos, sutge i ossos. El consum d’aliments i d’altres productes a la Prehistòria Recent a partir d’estudis funcionals i isotòpics, a la UAB

II Seminari SecepEl proper dimecres 27 d’abril tindrà lloc el “II Seminari d’Estudi de Ceràmica a la Prehistòria (SeCeP). Vasos, sutge i ossos. El consum d’aliments i d’altres productes a la Prehistòria Recent a partir d’estudis funcionals i isotòpics”. Aquesta segona edició del Seminari se centrarà en la determinació dels usos efectius dels vasos ceràmics, el que aporta dades de gran importància per conèixer les pautes reals de consum d’un ample ventall de productes, les maneres de processar-los, etc.

A partir de l’exposició de diferents treballs de recerca realitzats per joves investigadors del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona, es donarà l’oportunitat de conèixer i discutir les possibilitats de les anàlisis de residus, des de les metodologies analítiques a les possibilitats, limitacions i aportacions que aquests estudis fan en la recerca sobre diferents problemàtiques històriques a la Península Ibèrica i a la conca de la Mediterrània. El seminari es completa amb una exposició d’un extens estudi d’isòtops estables en ossos humans que permetrà abordar la discussió de la determinació de les paleodietes des de perspectives multi i interdisciplinaris a partir de la contraposició i diàleg entre les diferents tècniques i perspectives exposades durant el Seminari.

Lloc i hora:  Sala d’Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, de 9,00 a 13,30h.

L’assistència es oberta i gratuïta. Es facilitarà certificat d’assistència a tothom que formalitzi la inscripció a l’adreça archaeom.uab@gmail.com o la faci el mateix dia, abans de l’inici del Seminari.

| Per descarregar el cartell on trobareu tots els detalls del Seminari cliqueu  aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.