Canvi de data de la inauguració i obertura al públic al parc arqueològic del jaciment de Puig Ciutat (Oristà, Osona)

El proper dissabte 27 de febrer a les 10,00h havia de tenir lloc la inauguració de les obres de museïtzació del parc arqueològic del jaciment de Puig Ciutat (Oristà, Osona), però a causa de la previsió de pluges pel proper cap de setmana, la inauguració queda ajornada pel dissabte 12 de març a la mateixa hora.

Tal com estava previst, durant l’acte els responsables de les intervencions realitzaran una visita comentada.

El jaciment, explorat des de l’any 2010, ocupa unes 5 hectàrees al cim d’un turó flanquejat per la riera Gavarresa, i  compta amb una ocupació des del Bronze Final fins a època romana tardorepublicana.

Els treballs duts a terme fins al moment han permès identificar la muralla que tancaria l’espai pels vessants més accessibles, conèixer l’estructuració urbanística de l’assentament, així com recuperar diversos elements que ens parlen de la vida dels seus habitants.

El passat mes de desembre es varen dur a  terme actuacions per tal de museïtzar dos espais del jaciment: un edifici complex arran de la muralla i un edifici singular de planta quadrada que podria acollir el comandament o realitzar tasques administratives. Així mateix, s’han executat tasques d’adequació de l’entorn, amb la col•locació d’una tanca perimetral i la millora dels accessos.

S’ha obert també una pàgina web dedicada al jaciment (www.puigciutat.com), gràcies al projecte de l’1% Cultural de l’Eix Transversal de CEDINSA de l’any 2014, on es pot ampliar la informació i visitar el museu virtual, proveït de diverses reconstruccions 3D, tant de les estructures del jaciment com dels objectes recuperats. S’ha dissenyat també un itinerari per l’interior del jaciment amb diversos plafons previstos de codis QR que permeten connectar amb la pàgina web, i realitzar d’aquesta manera una visita autònoma al parc arqueològic.

La intervenció, promoguda per l’Ajuntament d’Oristà, l’ha dut a terme l’empresa ACTIUM Patrimoni Cultural, SL i s’ha finançat amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.