Proposta de cap de setmana: visita al poblat neolític de Ca l’Estrada 2 a Canovelles (Vallès Oriental)

Vista del jaciment de Ca l’Estrada 2. Foto: Ajuntament de Canovelles

Durant aquest cap de setmana, dissabte 6 i diumenge 7 de febrer, entre les 10,00 i les 13,00 es podrà visitar el jaciment arqueològic de Ca l’estrada 2 a Canovelles (Vallès Oriental), les restes d’un poblat neolític únic a tota la península ibèrica, de fa més de 6.000 anys d’antiguitat.

Es tracta d’una troballa recent, amb motiu de les obres de construcció de l’escola els Quatre Vents de Canovelles, que han posat al descobert un assentament neolític on es conserva la solera de pedra de dues cabanes de pedra de fa 6.000 anys. A prop d’aquestes han aparegut 6 focs amb restes de fusta carbonitzada. Al poblat neolític s’ha trobat també una zona de necròpoplis amb els esquelets de 2 individus adults, un d’ells amb aixovar funerari.

La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Canovelles estan treballant conjuntament perquè el jaciment pugui conservar dins de la mateixa escola, amb la creació d’un projecte de museïtzació del poblat i de les altres restes arqueològiques trobades a l’anterior fase d’excavació de Ca l’Estrada 1, amb la idea d’aplegar també les restes trobades en la Domus d’Olivet del mateix municipi.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.