Inauguració de l’exposició: “Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya”, al MAC-Barcelona


expo-megalitisme-MAC-225x300
El proper dijous 4 de febrer, a les 19,00h s’inaugurarà al Museu Arqueològic de Catalunya l’exposició: “Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya“, produïda pel grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’empresa de museologia Molècula, que romandrà oberta fins el proper 28 de març i posteriorment itinerarà al Museu de Sant Boi de Llobregat i al Museu del Suro de Palafurgell.

Els megàlits són unes de les restes arqueològiques més singulars del nostre passat. Els trobem repartits arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interés dels primers arqueòlegs. La mostra explora les qüestions referides als megàlits tals com el seu orígen, la seva factura i la seva funció, entre d’altres.

El comissariat científic de l’exposició ha anat a càrrec del Dr. Josep Tarrús, un dels principals especialistes en megàlits al nostre país. També s’ha comptat amb la col·laboració de nombrosos estudiosos com: la Dra. Maria Àngels Petit (UB);  els Drs. Eulàlia Subirà, Xavier Clop i Miquel Molist (UAB); el Dr. Joan B. López (UdL); el Dr. Ramon Viñas (URV); els arqueòlegs Pablo Martínez (CIPAG-UB) i Gerard Remolins (ReGiraRocs); i l’Albert Fàbrega (Divulgador científic).

La realització de l’exposició ha comptat també amb la col·laboració del Museu Arqueològic de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida), l’Ajuntament de Canovellas, i el CIPAG. Així com de les empreses Schola Didàctica Activa, Arrago SL i ReGiraRocs SLU.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.