Tribuna d’Arqueologia 2015-2016 “Els jaciments de la Conca de Tremp (Pallars Jussà, Lleida): noves aproximacions als primers dinosaures del Pirineu català”

Conferència “Els jaciments de la Conca de Tremp (Pallars Jussà, Lleida): noves aproximacions als primers dinosaures de Pirineu català”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 2 de desembre de 2015, 19:00h

Conferenciants: Bernat Vila
Moderador: Àngel Galobart

El registre fòssil de dinosaures a Catalunya es remunta a principis del segle passat. Des d’aleshores la recerca d’aquests grans rèptils ha estat discontínua en el temps i ha estat protagonitzada per diversos grups de científics d’institucions molt variades. Algunes de les troballes inicials van cridar molt poc l’atenció dels paleontòlegs malgrat que han resultat ser de gran interès i significat després d’una recent recerca exhaustiva. Tot plegat ha permès ampliar molt notablement el coneixement dels primers dinosaures del Pirineu català.

| Galeria d’imatges |


A continuació, us oferim una petita entrevista amb Bernat Vila sobre algunes qüestions de la propera xerrada.

  • Quina és la importancia dels jaciments Pirineus en l’estudi dels dinosaures?

Els fossils de dinosaures descoberts a Catalunya tenen un significat molt especial ja que estan datats com els darrers que van viure abans de l’extinci del Cretaci. Per tant, son els darrers d’Europa i ens poden ajudar molt a saber com va ser l’extincio en una zona tan allunyada de l’impacte al final del Mesozoic.

  • Quines noves troballes heu pogut fer en els darrers anys?

En els ultims 15 anys hem descobert més de 100 localitats i centenars de fossils que han permès publicar molts articles i donar a coneixer amb més precisio com eren els dinosaures pirinencs. Precisament la conferencia al Tribuna d’Arqueologia detallara algunes de les primeres descobertes al Pirineu, ja que en els darrers anys hem pogut esbrinar com es van descobrir els primers dinosares de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s