Actes de les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Ja podeu descarregar les recentment publicades Actes de les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central celebrades els dies 17 i 18 d’octubre de 2014 al Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter), i que es van presentar el passat 10 d’octubre al mateix museu.

Image (1) III-jornadesCC.jpg for post 22534La primera part d’aquestes actes està dedicada a cinc ponències, una per cadascuna de les comarques que configuraven la Catalunya Central, on diferents equips i investigadors exposen els resultats dels seus treballs sobre el període històric comprès entre finals del domini romà (s. VI) i la incorporació del país al regne visigòtic, fins a la creació de la “Marca Hispànica” dels reis carolingis, desprès del pas dels sarraïns.

Un segon apartat presenta l’estudi del conjunt ceràmic d’època moderna trobat l’any 2012 a les voltes de la casa de la Convalescència de Vic (edifici  adossat a l’església de l’Hospital de la Santa Creu), amb motiu de les obres de remodelació per encabir-hi el Parc del Coneixement i la Innovació de Vic (Osona).

A la resta d’apartats s’exposen les 161 intervencions realitzades entre els anys 2012 i 2013 a la Catalunya Central; fins i tot aquelles que han donat resultats poc significatius i les que han donat resultats negatius, amb el convenciment que aquestes dades son també imprescindibles per a una correcta gestió del patrimoni arqueològic tant des d’un punt de vista de la seva preservació, com del seu estudi i coneixement.

Aquestes actes han estat editades pel Museu Arqueològic de l’Esquerda i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ara les podeu descarregar del repositori CALAIX en format pdf  a l’enllaç que trobareu a sota.

| Per descarregar les Actes de les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.