Activitats programades amb motiu del dia de la Ciència a Mons Observans

Image (1) mons-observans.jpg for post 22432El diumenge 22 de novembre, amb motiu de la setmana de la ciència, s’han programat al jaciment de Mons Observans, l’assentament romà de Can Tacó-Turó d’en Roïna, s’han programat un seguit d’activitats amb la restauració de pintures murals com a eix temàtic.

Es tracta de les pintures murals de primer estil pompeià que decoraven les estances nobles de l’assentament. Les restauradores Débora Iglesias i Isabel Parra, a les 10,30 oferiran una xerrada sobre la restauració de les pintures recuperades a l’àmbit 5, que complementen el panell que es va presentar l’any 2006 a l’ICAC. Enguany, gràcies a un ajut de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, s’han començat a restaurar la resta de pintures que es van recuperar en aquell àmbit per integrar-les en un segon panell de característiques similars al ja restaurat. Els carreus que estan restaurant enguany es podran veure el dia de la xerrada al punt d’informació de Mons Observans.

Seguidament, l’Àfrica Pitarch, l’Esther Rodrigo i el Dr. Josep Guitart parlaran dels estudis de morters i de pigments utilitzats en la confecció de les pintures.

El matí es complementarà amb un taller familiar anomenat “Ciència amb toga”, en el marc del qual els assistents podran reviure alguns dels moments estel·lars de la ciència antiga: la màquina de vapor d’Heró d’Alexandria,, la clepsidra, el quadrant solar, la catapulta, etc.

| Per a més informació cliqueu aquí |

2 respostes a “Activitats programades amb motiu del dia de la Ciència a Mons Observans

 1. Debería haber más actividades sobre ciencia, sean o no relacionadas con la arqueología, a mi me gusta ir con mi hijo y la verdad es que cuesta encontrar actividades así.

  Gracias por la divulgación.

  Un fuerte abrazo

  • Muchas gracias por su comentario.
   Le adjunto el enlace de la pàgina web de la Fundació catalana per a la Recerca i la Innovació, donde podrá encontrar la relación de actividades programadas con la 20a Setmana de la Ciència: http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/
   Saludos Cordiales,
   Tribuna d’Arqueologia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.