Curs: “El proyecto Djehuty: metodología, hallazgos y estudios”, a la UAB

Image (1) CartelCursoGalán.jpg for post 22156Del proper dilluns 19 al divendres 23 de octubre de 2015 es desenvoluparà el curs organitzat per l’IEPOA, Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic, Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona: “El proyecto Djehuty: metodología, hallazgos y estudios”, que serà impartit pel Dr. José Manuel Galán Allué (CSIC – Madrid).

Des de gener de 2002 el Proyecto Djehuty realitza campanyas arqueològiques anuals a la riba occidental de Luxor, en la necròpolis de l’antiga Tebas. El projecte es va iniciar centrant-se en els monuments funeraris de Djehuty i de Hery (TT 11-12), dos hipogeus excavats en la falda del turó de Dra Abu el-Naga i decorats amb escenes en relleu i inscripcions que parlen sobre la vida, les creences i les practiques funeràries de l’elit a començaments de la dinastia XVIII, ca.1500-1460 a. C. Les tombes van ser  posteriorment comunicades entre si y reutilitzades per dipositar centenars de mòmies d’animals, principalment ibis y falcons, a mediadosdel siglo II a. C. D’altra banda, excavant l’exterior, a l’entrada al voltant de les tombes, han anat sortint a la llum enterraments de la dinastia XI, ca. 2000 a. C., així com de les dinasties XIII, XVII i començaments de la XVIII, ca. 1650-1500 a. C. D’aquesta manera, la concesió arqueològica del Proyecto Djehuty, de dimensions modestes, conserva de forma excepcional evidències significatives de la utilització d’aquesta zona de la necròpolis durant prop de dos mil·lennis. El curso analitzarà cadascuna de las fases més significatives, les troballes i les inscripcions, dintre del seu context polític, social, cultural i artístic.

Horari: De 18,10 a 20,00h Preu: pel públic general, 60 €. Estudiants de grau, màster, etc. inscrits en el curs 15-16: 40 €

Lloc: Facultad de Filosofía y Letras, Campus de Bellaterra, UAB, Aula B7/1056 Sala d’Actes (L, M, X); B7/1058 Seminari A (J y V) Període d’inscripció obert fins el divendres 16 d’octubre.

És imprescindible inscriure’s. Per fer-ho, se ha de enviar un correu electrònic a Bastien Ségalas bastien.segalas@e-campus.uab.cat , i esperar-ne la resposta amb la confirmació de plaça.

| Descarregueu el programa en pdf |

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.