Presentació de les Actes de les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Image (1) Jornades-CCentral.jpg for post 21974El proper dissabte 10 d’octubre a les 19,00 hores tindrà lloc la presentació de les Actes de les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central al Museu Arqueològic de l’Esquerda. (Av. Pere Baurier, Roda de Ter). L’acte anirà a càrrec de Ramon Ten, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura. Prèviament, a les 18.00 hores, es farà la presentació de la torre de guaita carolíngia, la construcció de la qual s’emmarca en el Projecte d’Arqueologia Experimental DGICYT HAR2012-36497.

Aquestes jornades es varen celebrar l’any passat, del 17 al 18 d’octubre a les mateixes dependències del Museu Arqueològic de l’Esquerda, amb l’aportació de noves dades en el coneixement científic que foren seguides i debatudes per un gran nombre de públic.

Pel que fa al contingut de les Actes, la primera part està dedicada a cinc ponències, una per cadascuna de les comarques que configuraven la Catalunya Central, on diferents equips i investigadors exposen els resultats dels seus treballs sobre el període històric comprès entre finals del domini romà (s. VI) i la incorporació del país al regne visigòtic, fins a la creació de la “Marca Hispànica” dels reis carolingis, desprès del pas dels sarraïns.

Un segon apartat presenta l’estudi del conjunt ceràmic d’època moderna trobat l’any 2012 a les voltes de la casa de la Convalescència de Vic (edifici  adossat a l’església de l’Hospital de la Santa Creu), amb motiu de les obres de remodelació per encabir-hi el Parc del Coneixement i la Innovació de Vic (Osona).

A la resta d’apartats s’exposen les 161 intervencions realitzades entre els anys 2012 i 2013 a la Catalunya Central; fins i tot aquelles que han donat resultats poc significatius i les que han donat resultats negatius, amb el convenciment que aquestes dades son també imprescindibles per a una correcta gestió del patrimoni arqueològic tant des d’un punt de vista de la seva preservació, com del seu estudi i coneixement.

Aquestes actes han estat editades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en format digital, i el Museu Arqueològic de l’Esquerda n’ha fet una edició en paper. Properament podreu consultar-les a través d’un link que facilitarem en aquest web.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.