I Workshop Internacional “Producció i Distribució d’Aliments durant l’Imperi Romà: Dinàmiques econòmiques i polítiques” a la UB

Image (1) workshop.jpg for post 21237
_____________________________________________________________________________________________________

Els propers dijous i divendres 2 i 3 de juliol tindrà lloc a la sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona el I Workshop Internacional: “Producció i Distribució d’Aliments durant l’Imperi Romà: Dinàmiques econòmiques i polítiques”, un projecte d’EPNet (Economic and political Network) que té l’objectiu d’establir un marc innovador per investigar els mecanismes i les característiques del sistema d’intercanvi comercial durant l’Imperi Romà.

L’equip d’investigació Ep-Net se centra en l’estudi de l’organització del sistema econòmic Imperi Romà i xarxa de comerç per la re-anàlisi de les dades empíriques existents a través d’una anàlisi complexa de la xarxa, la construcció de models i tecnologies de simulació per ordinador. L’objectiu és crear un laboratori experimental interdisciplinari per a l’exploració, la validació i la falsificació de les teories existents, com per a la formulació de noves.

Aquesta reunió té com a objectiu la identificació d’un marc conceptual comú per discutir com els mètodes i tècniques de gestió basades en la semàntica quantitativa poden millorar la comprensió dels experts en dades epigràfiques romanes.

El taller s’organitzarà en quatre sessions, al voltant dels següents eixos de treball:

  • 1. Teories sobre economia romana i el comerç. Coordinador: José Remesal (CEIPAC, UB)
  • 2. Representació del coneixement i la gestió de dades per a les humanitats.  Coordinador: Alessandro Mosca (SIRIS Lab, Research Division of SIRIS Academic)
  • 3. Mètodes quantitatius en Arqueologia. Coordinador: Xavier Rubio (Barcelona Supercomputing Center).
  • 4.  Estudiar el passat sota una perspectiva complexa xarxa. Coordinador: Albert Díaz-Guilera (PhysComp2, UB).

| Consulteu el programa clicant aquí |

Per confirmar assitència, escriviu a info@roman-ep.net (mailto:info@roman-ep.net).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.