Actes i activitats a la cova de Can Sadurní (Begues)

Image (1) jornades-cova-can-Sadurni.jpg for post 20985Pel proper cap de setmana hi ha programats diversos actes i activitats a l’entorn del jaciment prehistòric de Can Sadurní (Begues), perquè el públic tingui l’ocasió de veure la reproducció exacta de dos dels esquelets trobats l’any passat en el mateix indret de la cova, ja que els cossos s’havien retirat del seu lloc original per tal d’estudiar les restes i continuar l’excavació. Aquesta iniciativa ha volgut contribuir a posar en valor el jaciment i produir un retorn social del resultat de la investigació arqueològica.

Demà divendres dia 5 a les 12,00 es farà la presentació a la premsa, que comptarà amb l’assistència del  Cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Ramon Ten, i a les 18,00 hores tindrà lloc l’acte de presentació al públic d’aquest projecte, amb una xerrada a càrrec de Sandra Val, gerent d’Icnita i tècnica restauradora del CRIP,  i Manel Edo, arqueòleg codirector de les excavacions de la cova de Can Sadurní.

Durant el cap de setmana el dissabte 6 i el diumenge 7 de juny es podrà visitar el jaciment amb aquestes rèpliques dels esquelets, prèvia inscripció al correu electrònic cipagbegues@gmail.com. L’entrada a la cova d’aquest cap de setmana del 6 i 7 de juny, que coincideix amb el Dia de l’Associacionisme Cultural impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, es farà mitjançant visites guiades pels arqueòlegs que treballen al jaciment (visites a les 12,00h, 13,00h, 18,00h i 19,00h). A més de conèixer el jaciment i veure les rèpliques dels esquelets, s’oferirà la possibilitat de tastar la cervesa Encantada, elaborada per l’Institut de la Cervesa Artesana i inspirada en la cervesa prehistòrica trobada també a la cova.

El treball d’investigació a la cova de Can Sadurní s’emmarca en el Pla de Recerca 2014-2017 de la Generalitat de Catalunya, finançat pel Departament de Cultura: “Les comunitats prehistòriques al massís de Garraf Nord. Orígens, genètica, patrons d’assentament, trets culturals, recursos i mobilitat durant la prehistòria recent » un projecte del CIPAG, que actua a l’empar de la Universitat de Barcelona.

| Galeria d’imatges de la presentació |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.