Documentat un antic pont de pedra sobre el Ter a Sant Pau de Segúries (Ripollès)

Paviment del pont vell de la Rovira. Fotografia: Joan Llinàs (Atri Cultura i Patrimoni SLU)
Paviment del pont vell de la Rovira. Fotografia: Joan Llinàs (Atri Cultura i Patrimoni SLU)

El passat mes de maig es va dur a terme una intervenció arqueològica al Pont Vell de la Rovira, sobre el Ter, a Sant Pau de Segúries (Ripollès). La intervenció ha estat dirigida per l’arqueòleg Joan Llinàs, (Atri Cultura i Patrimoni SLU), i patrocinada per l’Ajuntament de Sant Pau de Segúries, amb el suport del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon i d’un equip de voluntaris de la vall.

S’han posat al descobert les bases de tres arcs i una part del paviment d’aquest pont de pedra de probable origen medieval i que va pertànyer al camí ral que, provinent d’Olot pel Capsacosta, es dirigia cap a Camprodon, el Coll d’Ares i el Vallespir. Enrunat a finals del segle XVIII, les dades obtingudes permetran conèixer amb força precisió la morfologia del pont quan s’hi podia transitar, tot i que no s’ha pogut intervenir en les restes existents a l’altra banda, a la riba esquerra del Ter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s