Inauguració de l’exposició: “DEMOS. Viure en democràcia” al MAC-Barcelona

Image (1) MAC-DEMOS_medium.jpg for post 20258Aquest vespre a les 20,00 hores s’inaugurarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona l’exposició: “DEMOS. Viure en democràcia”, que remandrà oberta al públic de l’1 d’abril al 28 de juny de 2015.

Aquesta mostra vol posar en contacte directe l’origen de la nostra democràcia amb la contemporaneïtat. Pretén també conceptualitzar i connectar, amb una línia d’actualitat, l’origen de la democràcia amb la realitat de la democràcia actual, articulant una vinculació entre el passat i el present per a prospectar el futur.

Amb un conjunt d’uns 80 d’objectes patrimonials procedents del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu del Àgora i del Museo Arqueológico Nacional de Madrid, la mostra se centra al voltant de la democràcia atenenca, que va perdurar des de les reformes de Clístenes al 509 a.C. fins a la supremacia macedònia el 322 a. C. Uns 180 anys d’un model que aporta com a novetat la participació i control sobre els governants. Encara avui, continuem fer servir un terme i una forma d’organització inspirada en aquest sistema.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.