Seminari: “Models de Gestió i Dinamització del Patrimoni Rupestre”

El Consorci de la Ruta dels 3 Reis ha organitzat el seminari “Models de Gestió i Dinamització del Patrimoni Rupestre” que va començar ahir a Tortosa i es desenvoluparà al llarg dels dies 20 i 21 de març a Alcanyís i Morella respectivament.

Aquestes localitats són els eixos del consorci, que te entre els seus principals objectius la posada en valor del patrimoni històric-cultural que les uneix, en aquesta ocasió concretament l’Art Rupestre Llevantí. Els jaciments rupestres de l’Arc Mediterrani, inscrits en la llista de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, constitueixen un patrimoni excepcional del període prehistòric i són una mostra de l’evolució de la humanitat.

El seminari, que tractarà sobre els models de gestió i dinamització del Patrimoni Mundial de l’Art Rupestre llevantí i la seva aplicació en l’àmbit de la citada Ruta, vol establir, a més, un intercanvi d’experiències i models de gestió turística cultural per als jaciments d’art rupestre.

El Seminari arrencava ahir al Museu de la ciutat de Tortosa, on va participar el nostre company Josep Castells, Cap de la Secció d’Informació i Estudis del SAP, amb la ponència: “Polítiques de conservació per garantir la correcta explotació de l’art rupestre”. Al llarg de la jornada, en la qual també van participar com a ponents Ramon Viñas (Director del CIAR Muntanyes de Prades-Montblanc) i Agustí Vericat (Director del CIAR Abrics d’Ermita), es va presentar el catàleg online dels jaciments d’art rupestre de l’àmbit de la ruta dels 3 reis, així com l’aplicació de les noves tecnologies en la divulgació i la promoció d’aquests espais.

La segona sessió, sota el títol genèric: “Models de cooperació turística i interpretació de l’art rupestre”, està prevista per demà 20 de març i tindrà lloc al Auditorio Municipal del Palacio Ardid, a Alcanyís. Compta amb una programació d’activitats i xerrades de gran interès, així com la tercera Jornada: “Protecció del Patrimoni de l’Art Rupestre versus difusió turística”, que se celebrarà el dissabte 21 de març al Saló de Plens de l’Ajuntament de Morella.

| Descarregueu el programa clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.