“Congrés Història local, l’estat de la qüestió”, a Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

Image (1) congres-dhistoria-Local.jpg for post 19908Els propers dies 20, 21 i 22 de març de 2015 se celebrarà a Sant Andreu de Palomar (Barcelona) el Congrés Història local, l’estat de la qüestió, organitzat pel Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner, la CCEPC, Tot Història Associació Cultural, Taller d’Història de Gràcia i Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa.

L’objectiu d’aquest Congrés, emmarcat en l’Any Clapés, és reflexionar sobre la situació actual de la història local: com han influït les tecnologies de la informació en la recerca i difusió de la història local, quins són els protagonistes de la història local en l’actualitat, quines són les línies principals de recerca avui en el marc de la història local, quina presència té la història local en l’ensenyament, etc.

Es proposen tres àmbits d’estudi que giraran entorn a una taula rodona i a la presentació de comunicacions:

  • Àmbit 1: Història local, l’estat de la qüestió. Se centra en l’actualitat de la història local, els seus protagonistes, les principals línies de recerca, la seva presència en l’ensenyament, i el binomi història local – estudis locals.
  • Àmbit 2: Història local: vocació o professió? Té com a objectiu analitzar la presència de la història local en les universitats, l’estímul i els incentius per a la recerca local i les seves perspectives de futur.
  • Àmbit 3: Eines per a la difusió de la recerca local avui. Pretén analitzar quines eines existeixen actualment per a la recerca i difusió de la història local i el seu aprofitament.

El termini d’inscripció a les diferents modalitats de participació al congrés finalitzarà el dimecres 18 de març.

| Per a descarregar la butlleta d’inscripció i altres informacions cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.