Cicle de conferències: “Art Rupestre Patrimoni Mundial a Catalunya”

Image (1) pintures-rupestres.jpg for post 19918Demà dijous 12 de març a les 19,30 hores s’inicia el cicle de conferències: “Art Rupestre Patrimoni Mundial a Catalunya”, que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona amb la col·laboració de Museu Comarcal de la Conca de Barberà, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre dels Abrics de l’Ermita d’Ulldecona.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya impulsa la Ruta de l’Art Rupestre, un projecte de turisme cultural per a donar a conèixer aquest valuós patrimoni, inscrit en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1998. El cicle programat per enguany té com a objectiu donar a conèixer els principals jaciments d’art rupestre de Catalunya. Les conferències tenen el valor afegit que seran a càrrec d’arqueòlegs i gestors destacats en la recerca i la conservació d’aquest patrimoni.

Calendari de les conferències:

Dijous 12 de març, a les 19,30h: “El conjunt rupestre de les Muntanyes de Prades: entre caçadors-recol·lectors i agricultors-pastors”, a càrrec de Ramon Viñas, director del Museu Comarcal de la Conca de Barberà i investigador a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Dijous 16 d’abril, a les 19,30h:  “El Conjunt Rupestre Abrics de l’Ermita. 8000 anys d’espai sagrat des d’una perspectiva de futur”, a càrrec d’Agustí Vericat, Tècnic de Turisme/Patrimoni de l’ajuntament d’Ulldecona i director del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita.

Dijous 22 d’octubre, a les 19,30h: “La Roca dels Moros del Cogul i la gestió del patrimoni rupestre a Catalunya”, a càrrec de Josep Castells, cap de la Secció d’Informació i Estudis del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura.

Lliure accés. Aforament limitat, cal inscriure-s’hi prèviament al tel. 93 423 21 49 | infomac@gencat.cat

MAC – Barcelona: Passeig de Santa Madrona, 39-41, Barcelona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.