Tribuna d’Arqueologia 2014-2015 “Noves troballes i dades del Circ romà de Tàrraco: intervencions al carrer Trinquet Vell i a l’àrea de la Porta Triomfal”

Conferència “Noves troballes i dades del Circ romà de Tàrraco: intervencions al carrer Trinquet Vell i a l’àrea de la Porta Triomfal”
Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), 11 de març de 2015, 19:00h

Conferenciants: Moisés Díaz i Imma Teixell
Moderador: Lluís Piñol

Des de l’any 2012 s’han portat a terme intervencions arqueològiques en dues àrees del Circ romà de Tarragona. La primera d’aquestes, al carrer Trinquet Vell, on s’ha posat en valor un bon tram de graderia i s’ha recuperat la visió de part de l’arena de l’edifici. Per altra banda, a la Porta Triomfal s’ha pretès dignificar l’accés entre el Circ i el pretori, posant en valor noves estructures arqueològiques i fent més comprensible aquest espai alterat pel pas dels segles.

Galeria d’imatges |
________________________________________________________________________________________________

A continuació, us oferim una petita entrevista amb els conferenciants sobre els aspectes destacats de la seva xerrada.

  • En quins sectors concrets  del Circ romà de Tàrraco heu intervingut en aquestes intervencions?

Pel que fa a l’edifici romà concretament en un bon tram d’arena a tocar del podi de la graderia septentrional del Circ, el qual correspon a la intervenció de l’actual Trinquet Vell. L’altra intervenció es desenvolupà al passadís de la porta triumphalis, aquell que s’obria a la muralla mirant a mar, a la Via Augusta, i s’endinsava al Circ. Ambdues intervencions s’ubiquen a la meitat oriental de l’edifici de curses, la part més propera al mar.

  • Les noves dades presentades, modifiquen el coneixement actual de l’edifici?

Ambdues intervencions aporten noves dades les quals sumen a las ja conegudes. Entre altres, es reforça encara més la funcionalitat afegida a l’edifici del Circ. Ens referim a la funció de servir com a lloc d’accés cap a la plaça de representació i al recinte de culte, formant un bloc que definia el complex del Concilium Provinciae Hispaniae Citerioris.

  • Què destacaríeu de les troballes?

Totes són importants per entendre el funcionament de l’edifici del Circ encabit dins de muralles a finals del segle I d.C.. Però si cal dir-ne alguna, són molt interessants les evidències relaciones amb les tasques de construcció del Circ, com ara els numerals inscrits en blocs constructius.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.