Cicle de conferències: “El llegat dels romans. Tan lluny i tan a prop”, al Museu Arqueològic de l’Esquerda

Image (1) el-llegat-dels-romans.jpg for post 19671El nou cicle de conferències: “El llegat dels romans. Tan lluny i tan a prop”, organitzat pel Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda de Ter, començarà el proper 6 de març. Enguany el tema triat és el del llegat dels romans. Les tres conferències tindran un caire ben diferent. La primera anirà a càrrec de l’escriptor Santiago Posteguillo, Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2014, que ens parlarà de com es munta una novel·la històrica, precisament sobre el món romà.

A continuació, el 14 de març, veurem l’exemple d’una comunitat molt romanitzada entorn al segle I aC, com és la que vivia al jaciment del Camp de les Lloses de Tona. Ens en parlaran les Arqueòlogues directores de les excavacions, Montse Duran i Imma Mestres.

La tercera tractarà de l’explotació de les pedreres en el món romà, molt importants per a la construcció dels grans monuments i construccions que el caracteritzen. La Dra. Anna Gutiérrez ens explicarà la pedrera del Mèdol i també el comerç de la pedra a la Mediterrània, el dia 21 de març.

Finalment, el dia 22 de març, la visita comentada al Museu de Badalona ens permetrà conèixer la ciutat romana de Baetulo, de la mà d’Esther Gurri, Tècnica-conservadora del Museu.

També es podrà visitar l’exposició “La medicina en l’època romana” produïda pel Museu de Badalona, que es presentarà al Museu de l’Esquerda el proper 28 de febrer.

| Descarregueu el targetó amb el programa en pdf clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.