Conferència: “L’Institut d’Estudis Catalans i l’arqueologia al país Valencià en temps de la Mancomunitat. Les intervencions a Valltorta, Oliva i Callosa de Segura” al MAC-Barcelona

Image (1) Xerrada-MAC-BCN.jpg for post 19528El proper dijous 19 de febrer a les 19,00h està programada al Museu d’Arqueología de Catalunya – Barcelona, la conferència: “L’Institut d’Estudis Catalans i l’arqueologia al país Valencià en temps de la Mancomunitat. Les intervencions a Valltorta, Oliva i Callosa de Segura”, que anirà a càrrec de Josep A. Gisbert Santonja, director del Museu de Dènia, Alacant.

Aquesta xerrada s’emmarca en les activitats organitzades a l’entorn de l’exposició temporal “La dècada prodigiosa. L’arqueologia catalana, un instrument vertebrador al servei de la Mancomunitat de Catalunya”, que s’exhibeix actualment al MAC-Barcelona, fins el proper 15 de març de 2015.

A les acaballes de la Renaixença a València, quan tants homes de lletres i d’història, amb notables vincles amb la intel·lectualitat catalana havien mort, l’Institut d’Estudis Catalans seguint les passes d’altres investigadors estrangers, portà a terme un seguit d’intervencions arqueològiques al Pais Valèncià. L’art llevantí, a la Valltorta,  l’estil narratiu de la ceràmica dels Ibers, que neix a Oliva, a més d’altres necròpolis ibèriques, i la recerca a un dels punts forts de la frontera del Argar, com a Callosa, marquen un temps prodigiós, que seria el preludi de la  creació d’institucions valencianes. Impulsaren processos de recerca arqueològica que ara, un segle desprès, són ben presents en el dia a dia de la nostra arqueologia.

Lliure accés a tothom, amb aforament limitat, i cal inscripció prèvia.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.