Seminari: “El Patrimoni Cultural en temps de conflictes”

El proper divendres 20 de febrer se celebrarà a la Residència d’Investigadors del CSIC (C/ Hospital, 64, Barcelona) el seminari sobre Patrimoni Cultural en temps de conflictes. Aquest seminari forma part de les iniciatives de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural per promoure el debat científic, en aquesta ocasió posant l’accent en la situació del Patrimoni Cultural en conflictes bèl·lics. El seminari és una activitat en el marc del programa SUMA de la institució CERCA on participen l’ICAC, l’IPHES i l’ICRPC.

El debat historiogràfic sobre els usos, la destrucció i la protecció del Patrimoni Cultural en temps de guerra és un debat de permanent actualitat. L’estudi de les actituds iconoclastes en els contextos bèl·lics i/o revolucionaris ha esdevingut un dels eixos d’aquest debat. L’associació massa primària entre iconoclàstia i vandalisme ha deixat pas progressivament a anàlisis més complexos sobre el simbolisme de l’art i el patrimoni i la seva associació amb el poder. Les guerres del segle XX són un testimoni evident d’aquesta qüestió oberta i les guerres del segle XXI la demostració més palpable que aquest és un problema encara no resolt.

Inscripció gratuïta amb places limitades (es respectarà l’ordre d’inscripció). Les inscripcions s’han de formalitzar omplint el formulari disponible a http://www.icrpc.cat, o bé enviant un correu electrònic a icrpc@icrpc.cat indicant nom, cognoms i adreça electrònica.

| Descarregueu el programa clicant aquí |

| Per descarregar el resum de les comunicacions cliqueu aquí |

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.