Seminari: “Climate driven technical change: seasonality and the invention of agriculture”

Image (1) CaSEs.jpg for post 19544El proper dimarts 17 de febrer a les 17,00 hores està programat el seminari: “Climate driven technical change: seasonality and the invention of agriculture”, que serà impartit per Andrea Matranga (UPF). La sessió pertany al cicle “Transdisciplinary approaches to human Culture”, que organitza CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dynamics Research Group) del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. La xerrada serà en anglès.

Durant la revolució neolítica, set poblacions sense relació entre si van inventar la agricultura. En aquesta xerrada s’argumenta que aquesta innovació va ser una resposta a un canvi significatiu de l’estacionalitat climàtica. Les comunitats de caçadors-recolectors de les regions més afectades per aquests canvis d’estacionalitat s’haurien fet sedentaris com a conseqüència de la necessitat d’emmagatzemar els aliments i organitzar-ne el consum.

Lloc: Aula 24.023 de l’edifici Mercè Rodoreda 24 de la Universitat  Pompeu Fabra (Campus de la Ciutadella).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.