Conferència: “Transdisciplinary Studies of Pastoralism in Ancient Greece”, a la seu de l’ICAC

Image (1) Pastor_Grecia.jpg for post 19369El proper dilluns dia 9 de febrer està prevista la conferència sobre pastoralisme a l’antiga Grècia: “Transdisciplinary Studies of Pastoralism in Ancient Greece”, a càrrec de Paul Halstead, professor of Archaeology, University of Sheffield (UK). La xerrada tindrà lloc a les 12,00 hores a la Sala d’actes de l’ICAC i és oberta a tothom.

La conferència forma part del seminari de recerca Estudis transdisciplinaris sobre ramaderia i pastoralisme, fruit de la col·laboració científica entre l’ICAC, l’ICRPC i l’IPHES, en el marc del projecte SUMA. En són directors científics són Josep Maria Vergès (IPHES) i Josep Maria Palet (ICAC).

El professor Halstead es referirà a la pregunta: “¿què entenem per pastoralisme?”descrivint tres formes recents superposades de ramaderia a Grècia: el pastoralisme especialitzat, les activitats agropastorals mixtes a gran escala, i l’activitat agrària mixta de petita escala. Farà servir aquests tres models per interpretar l’evidència disponible per al “pastoralisme” al Neolític, el Bronze Final i la Grècia clàssica. Grècia (antiga i moderna) serveix com a estudi de cas, però tant els models proposats com l’intent de la seva aplicació haurien de poder ser rellevants en altres llocs de l’Europa mediterrània.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.