Seminari sobre les característiques, ús i funció dels fossats prehistòrics i protohistòrics a la UAB

Image (1) la-dou.jpg for post 18840El proper divendres 19 de desembre 2014 se celebrarà a la sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, de la Universitat Autònoma de Barcelona el seminari: “Característiques, ús i funció dels fossats prehistòrics i protohistòrics”.

Els treballs d’investigació arqueològica que des de fa més de 20 anys es venen desenvolupant de forma sistemàtica a Catalunya han permès incidir en problemàtiques històriques vinculades a les dinàmiques d’ocupació i poblament durant la prehistòria al nord-est peninsular.

Durant les excavacions realitzades entre el 2010 i el 2013 en el marc del projecte de recerca “El poblament durant la Prehistòria a la Vall d’en Bas: estudi integrat del jaciment arqueològic de la Dou (Sant Esteve d’en Bas, la Garrotxa)” es va documentar una estructura negativa de grans proporcions, identificada com un fossat i datada del Bronze Final (finals del II mil∙lenni cal ANE). Malgrat trobar paral∙lels d’estructures similars al sud de França, el fossat de La Dou representa una troballa única i excepcional a Catalunya en aquest període.

L’objectiu principal de la realització d’aquest seminari és fer arribar al públic aquesta excepcional troballa i permetre la comparació i discussió a nivell internacional de les restes arqueològiques recuperades i de la funcionalitat d’aquest tipus d’estructures, en diferents moments de la Prehistòria recent, des dels orígens d’aquestes estructures al neolític fins a la seva consolidació i generalització a l’Edat del Ferro.

La inscripció és gratuïta, però cal formalitzar-la a: arqueologiasocial@hotmail.com

| Per descarregar el tríptic amb el programa i altres informacions cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.