Jornada: “Les arrels premedievals de la cuina catalana. Els orígens de la nostra història gastronòmica”

Image (1) Jornades-Món-Sant-Benet.jpg for post 18437Com ja us havíem anunciat, divendres passat 3 de novembre va tenir lloc a la Fundació Alícia, situada en el complex Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages la jornada “Les arrels premedievals de la cuina catalana. Els orígens de la nostra història gastronòmica”, organitzada per l’Associació Catalana de Bioarqueologia i la Fundació Alícia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte inaugural fou presidit per Antoni Massanés, director de la Fundació Alícia, Lluís Garcia, president de l’Associació Catalana de Bioarqueologia, i Ramon Ten, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia.

Aquesta jornada estava destinada a donar a conèixer l’estat actual dels coneixements sobre la història de l’alimentació abans de l’època medieval. Per aquesta part de la història de la humanitat disposem de la informació que és la que ens aporta l’arqueologia, fet que fa que la base d’aquests coneixements siguin les restes vegetals i animals que es troben en les excavacions arqueològiques i que estudien les diverses disciplines de la bioarqueologia.

La jornada constava de sis ponències, amb un tast relacionat amb el moment cronològic i cultural tractat.

Ponències i ponents:

  • Conferència inaugural: Antoni Massanés, director de la Fundació Alícia
  • Paleolític (amb epipaleolític-mesolític) : Francesc Burjachs, Jordi Nadal, Jordi Revelles, Lluís Garcia.
  • Neolític (amb calcolític): Ferran Antolín, Vanesa Navarrete, Maria Saña
  • Prehistòria recent (edad del bronze i edad del ferro I): Carme Cubero, Sílvia Albizurri
  • Època ibèrica: Lluís Garcia
  • Època romana (amb antiguitat tardana): Josep M. Solias

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.