Curs de Protecció del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic per a membres del Cos d’Agents Rurals (CAR)

Jornada de formació dels Agents Rurals al jaciment de la Boella. Fotografia: Montse Buerba
Jornada de formació dels Agents Rurals al jaciment de la Boella. Fotografia: Montse Buerba

Els proppassats dies 14 i 15 d’octubre es va realitzar el Curs de Protecció del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic per a membres del Cos d’Agents Rurals (CAR) a Reus i a la Canonja (Tarragona).

A partir del conveni de col·laboració signat al febrer de 2012 entre la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i el CAR, s’han incrementat les tasques dels agents rurals en matèria de protecció del patrimoni cultural situat al medi natural. Evitar danys i espolis i aportar noves dades per incrementar els inventaris del Departament de Cultura han estat les principals tasques desenvolupades en el marc d’aquest conveni.

El curs ha estat organitzat per CCOO per potenciar les actuacions del CAR en la important tasca de preservació del patrimoni cultural de Catalunya. El curs, en el qual han participat més d’una vintena d’agents rurals d’arreu de Catalunya, s’ha impartit al Centre de Formació i Estudis Agrorurals (CFEA) de Reus.

L’acte de cloenda, que va tenir lloc al jaciment prehistòric de la Boella (la Canonja, Tarragona), va comptar amb la presència del Subdirector general d’Agents Rurals, Pere Omedes i el Cap del Servei d’Arqueologia i paleontologia, Ramon Ten, els quals van posar en valor la formació dels membres del CAR i el conveni de col·laboració que ja ha permès, en els darrers anys, incrementar l’inventari del patrimoni arquitectònic, la detecció i prevenció d’espolis, majoritàriament realitzats amb detectors de metalls o el descobriment de jaciments prehistòrics i pintures rupestres fins ara desconegudes.

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.