Inauguració oficial de la nova seu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont a la UAB

El nou edifici de l'ICP. Fotografia: Jordi Pareto
El nou edifici de l’ICP. Fotografia: Jordi Pareto

El passat divendres 10 d’octubre es va inaugurar la nova seu de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont a la Universitat Autònoma de Barcelona. El nou edifici, construït amb criteris de sostenibilitat, controla la temperatura mitjançant una coberta bioclimàtica, redueix el consum d’energia fins a un 62% i el consum d’aigua fins a un 90% respecte d’un edifici convencional. A més, des d’aquesta setmana, L’ICP ha estat adscrit a la UAB com a institut universitari de recerca.

Situat a l’entrada sud del Campus de la UAB, l’edifici té una superfície d’uns 9.400 metres quadrats distribuïts en 6 plantes, quatre de les quals són de despatxos, laboratoris i espais comuns, una correspon a aparcament, una a diversos magatzems, entre ells un gran magatzem de fòssils i una planta coberta habilitada com a hivernacle. Ha costat uns 8 milions d’euros i ha estat cofinançat per un programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de Catalunya 2007-2013 i pel Ministerio de Economía y Competitividad.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.